今回、私たちは日本料理「成城きた山」さんにお邪魔させていただきました。
小田急線成城学園前から徒歩5分。
「成城きた山」さんは今年で創業18年目を迎えます。
現在、成城を本店とし、新横浜と2店舗で営業しており、成城・新横浜共に季節を大事にした旬の和食を提供しています。
客層はお子様連れや接待、お祝い、個室、カウンター席で一人など幅広い方々に利用されていただいているそうです。
お客様の様々なニーズにこたえられるように心掛けており、カウンター席のお客様は料理長と話をしながらお酒を楽しむことが出来ます!
常連様ではお食い初め~七五三など、お祝い事はずっと「成城きた山」さんにいらっしゃるご家族や、結婚記念日に毎年家族でお祝いにくるお客様もいらっしゃるそうです!
素敵…!
「成城きた山」さんのこだわりは、上質な新鮮食材を全国より仕入れ、職人が毎日朝早くから仕込みを行い、「良い食材」「手を抜かない調理方法」「尽くす心」でお客様を迎えること!
目指しているのは、「お客様の笑顔」。
一生懸命できる限りのおもてなしをしたスタッフは、お客様の笑顔から「明日も頑張ろう」とパワーをいただいているそうです。
一押し商品は…
ランチ:「旬の和御膳」¥1,680(税込)
季節毎の旬の美味しい食材を活かした様々な料理を少しずつ盛り込んだお得な御膳です。
ディナー:「国産和牛ステーキコース」¥8,100(税込)
日本料理のコースに、国産和牛のステーキが入った満足感たっぷりのコースです。
接待や記念日等に人気!!
アラカルトでも、旬の食材を活かした料理が人気です!
インタビューをさせていただいたのはホール主任の安部一樹さん。
安部さんはお客様に名前を覚えていただいたときや、あえて自分を選んでおすすめを聞いてくださったときに、やりがいを感じるそうです。
お忙しい中ありがとうございました!
成城きた山
営業時間 11:30~14:30 ランチ
17:30~22:00 ディナー
定休日 月曜日・第一火曜日
成城大学 境ゼミナール2年
担当者:佐野・加藤帆・佐藤・五十嵐
SEIJO KITAYAMA
For our interview, we visited a Japanese restaurant, “SEIJO KITAYAMA”.
It takes 5minites on foot from the Odakyu Line Seijogakuen station.
SEIJO KITAYAMA celebrates its 18th year in business this year.
Currently there are two shops, the main shop in Seijo and a branch in Shin-Yokohama, and traditional Japanese dishes which value and reflect the seasons.
The restaurant is visited by a wide range of customers, from families with children to people eating out with their customers, holding celebratory receptions, booking private rooms, and even single customers dining alone at the counter.
The staff take care to consider the customers’ needs, and customers can sit at the counter and enjoy chatting with the chef while they drink!
Among the regulars are families that visit SEIJO KITAYAMA for every event, from babies’ weaning ceremonies to children’s Shichi-go-san celebrations, and others that come every year to celebrate wedding anniversaries.
Splendid!
SEIJO KITAYAMA takes great care in purchasing the best fresh ingredients from around the country, and the staff begin their preparations early every day and welcome their customers with “good ingredients”, “conscientious preparation” and
The feelings of this shop lay in stock of good-quality fresh ingredients from the whole country, and craftsman performs the training early in the morning every day and is what he invites a customer to for a “good ingredients” “cooking method not to cut corners” and “committment”.
The aim is to make the customer smile.
When the staff, who have done their utmost to provide the best service, see smiles on the faces of their customers, they get the power to try hard again tomorrow.
Recommended dishes are…
Lunch: “Seasonal Japanese meal” \1680 (incl. tax)
This is a great value for money dish that uses delicious seasonal ingredients.
Dinner: “Japanese beef steak course” \8100 (incl. tax)
A very satisfying course featuring Wagyu beef and traditional cooking.
This course is very popular when treating guests or holding anniversary dinners, etc.
With the a la carte menu also, the dishes featuring seasonal ingredients are very popular.
Hall chief Mr. KAZUKI ABE answered our questions.
Mr. ABE explained how he gets motivation when customers remember him by name and ask for his recommendations.
Thank you for taking time out of your busy day.
SEIJO KITAYAMA
Lunch: 11:30 to 14:30
Dinner: 17:30 to 22:00
Regular closing: Monday, First Tuesday
SEIJO University SAKAI Seminar 2nd Year
By SANO, KATO, SATO, IGARASHI
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