今回、私達がお邪魔させていただいたのは、「四季膳 ほしや」さんです!
ほしやさんは7年前の2009年創業です。また、駅から徒歩5分ほどの住宅街にお店を構えています。周辺に飲食店はなく、お客様の大半は常連さんであるため、特に看板等は出していないそうです。
店内にはカウンターとお座敷が数席設けられおり、とても落ち着いた品のある印象でした。
ここで店主の星谷さんにお話を伺いました!
星谷さんは、お客様へのおもてなしを一番としており、なんとお客様から「ふぐを食べたい」と言われ、ふぐの調理師免許をとったご経験もあるそうです!
季節によって旬が異なるため、季節毎に季節を感じられるようなコース料理を提供しているそうです。また、野菜を金沢から、魚を九州から仕入れていたり、お酒を常時15〜20種取り揃えていたりと、お客様想いの食のこだわりを感じました!
学生のお客様は少ないそうなので、私達もいつかプライベートでお邪魔させていただきたいと思います!ディナーだけではなく、ランチも提供しているので、皆さんも是非、一度足を運んでみてはいかがでしょう!
ありがとうございました!
四季膳 ほしや
【営業時間】 ランチ :11:30-14:30
ディナー:17:30-22:30
【定休日】水曜日
成城大学 境ゼミナール3年
鈴木・星野
Hospitality that makes you feel the seasons, “Four seasons Zen”
For our interview, we visited ” Four seasons Zen Hoshiya “!
Hoshiya was founded in 2009, 7 years ago. Moreover, they have a shop in a residential area about 5 minutes on foot from the station. There are no eateries in the surrounding area. As most of the customers are regulars, the shop doesn’t really post signs outside.
The shop has a counter, and also several tables, and makes a very calm and dignified impression.
I spoke to Mr. Hoshiya, the shop owner!
Mr. Hoshiya always puts customer hospitality first, and when some of his customers said they wanted to eat fugu, he actually obtained his fugu chef’s licence.
The best taste changes with the seasons, so Mr. Hoshiya provides different dishes in each season. Also, I could sense his commitment to his customers from the fact that he sources his vegetables from Kanazawa, his fish from Kyushu, and always has 15 to 20 kinds of sake available.
Since there are apparently very few student customers, we would like visit the shop privately one day. The shop provides lunch menus also, so please do take the time to drop in once.
Thank you very much!
【Opening Hours】 Lunch: 11: 30-14: 30 Dinner: 17: 30-22: 30
[Closed holiday] Wednesday
Reporter
Seijo University Sakai seminar third grade
Suzuki , Hoshino
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