学生によるレポート一覧

2020年01月04日|学生によるレポート一覧
贅沢なひと時を「成城アルプス」のケーキで。/ "Seijo Alps" (English below)


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こんにちは。12月に入り、寒くなってきましたね。成城の街はイルミネーションで彩られています。季節に合わせた素敵なケーキはいかがでしょうか。

 

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今回は小田急線成城学園前駅北口を出て徒歩1分のところにある、『成城アルプス』さんにお邪魔させていただきました。

 

お話を伺ったのは代表取締役社長パティシエの太田秀樹さんです。

 

創業は1965年。緑深く閑静な成城の地に『成城アルプス』は誕生しました。時代は変わっても、お菓子の命は「鮮度」であると考え、あくまでも店舗に併設されたアトリエでお菓子づくりをおこなうことを創業当時から守り続けてきた40年以上続く歴史あるお店です。

 

太田さんはお店を継ぐため中学生の頃から手伝いをしており、その頃からパティシエという職業に魅力を感じていました。

 

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イチオシは、今年の夏に出した新商品「トロピックバナーヌ」とロングセラーの「モカロール」です。

 

「トロピックバナーヌ」は、中がフランボワーズのガナッシュとバニラクリームの2層になっていて、外側がマンゴーとバナナのムースになっています。

 

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また、こちらの「モカロール」は、コーヒークリームを薄く丁寧に焼き上げたモカ生地に巻き込んだ、創業以来配合や作り方を変えていない成城アルプスの代表的なケーキです。焼き上がりのタイミングが難しく、熟練の技が必要だそうです。

 

太田さんは仕事をするうえで、衛生面はもちろんのこと、「いつも同じものを作ること」を大切にしているといいます。「1人で作る訳では無いので、ブレがないようにする。季節、気温によって作り方を調整している。」 こうして、素晴らしいケーキが常に美しく並べられているのです。

 

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成城アルプスのすべての商品は店舗に併設されたアトリエで作られているため、作りたての美味しさが楽しめます。是非たくさんの方々に食べていただきたいです。

 

親切に取材に応じていただいた太田さんや従業員の方々、お忙しい中お時間を作っていただきありがとうございました!

 

成城アルプス

住所

〒157-0066 世田谷区成城6-8-1

TEL:03-3482-2807

営業時間9:00-20:00

定休日

火曜 ※祭日にあたる場合は営業

成城大学 境ゼミナール2年 鈴木 田幡 田名網 長谷

Have a luxurious moment with Seijo Alps cake.

 

The days turn really cold in December

The town of Seijo is brightly lit by illuminations. How about a nice cake that matches the season?

We interviewed “Seijo Alps”, just one minute walk from the north exit of Odakyu Line Seijo Gakuen-mae Station

 

Mr. Hideki Ota, President, CEO and patissier, spoke to us.

 

Founded in 1965, “Seijo Alps” was born in the green and quiet town of Seijo.

Even though the times have changed, Mr. Ota believes that the life of confectionery is “freshness” and he has continued to make confectionary in an atelier attached to the store since its founding 40 years ago.

 

In order to take on the business, Mr. Ota began helping out at the shop when he was in junior high school, and from that time he was fascinated by the profession of patissier.

 

 

The best selling products are the new product “Tropic Banane”, released this summer, and the long-selling “Mocha roll”.

 

Tropic Banane has two layers of ganache and vanilla cream on the inside, with mango and banana mousse on the outside.

“Mocha roll” features a rolled mocha base, coated thinly and carefully with coffee cream. This is a trademark cake of the Seijo Alps that has not changed its recipe since its inception. The timing of the baking is difficult and needs expert skill.

 

In addition to being particular about hygiene, Mr.Ota always values “producing the same product”.  The method of baking is adjusted according to the season and temperature so that they can always produce the same taste. All products in the Seijo Alps are made in the atelier attached to the store, so you can enjoy the fresh taste. We hope many people will try it.

 

Thank you very much to Mr. Ota and his staff for kindly responding to our interview and for making time during their busy schedule!

 

Seijo Alps

 

〒157-0066 6-8-1 Seijo, Setagaya-ku

TEL: 03-3482-2807

Business hours 9: 00-20: 00

 

Regular holiday  Tuesday *

Open on national holidays

 

Seijo University Sakai Seminar    Suzuki Tabata Tanaami Hase


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