今回私たちは、成城学園前駅から徒歩2分の場所にあるケーキ屋「成城アルプス」さんにお邪魔しました。
「成城アルプス」さんは1965年に創業し、今年でちょうど50周年になります。
店内は広く落ち着いていて、とても上品な雰囲気でした。
また季節のイベントごとに内装も変わり、今の季節はハロウィン仕様でした。
二階には客席もあり、おいしいケーキと一緒にお茶も楽しめます。
代表取締役兼パティシエの太田さんにお話をお伺いしました。
現在、13人のパティシエが洋菓子を作っていますが、なんと商品開発はすべて太田さんが勤めています。商品開発に行き詰ったときは他人の意見を聞き、少し時間を空けて頭と味覚をリセットするそうです。
お店にくるお客様は50代くらいの方が多く、お昼から夕方にかけて訪れるそうです。
商品へのこだわりは、作りたてを提供するのは勿論のこと、衛生面の徹底と、お客様へ提供する商品の味を常に一定に維持し続けられるようにしているそうです。
今回私達は、ミレイユとブレンダの二つのケーキをいただきました。
<ブレンダ>
こちらは秋の新商品です。
コーヒーチョコレートのムースの中にキャラメルとラム酒のクリームが入っており、下はタルトになっています。
甘過ぎず、トロトロのムースがとろけるようでオトナの味がしました。
<ミレイユ>
こちらはブルーベリー、カシスのムースをベースにした色鮮やかなケーキです。素材の香りを引き立たせる為天然のラベンダーを使用しており、ほのかに爽やかな味が楽しめます。
また、ケーキの中には練乳と生クリームを加えています。これにより、甘味と酸味が程よく調和していて滑らかな舌触りになっていて、上品な味でした。
当店では、ケーキの他に焼き菓子の販売も行っています。
是非皆さんもご賞味あれ!
みなさんも、お気に入りの一品を見つけてみてください!
ありがとうございました!
成城アルプス
営業時間9:00~20:00
定休日火曜日(祝日営業)
境ゼミナール二年
石川・石井
Fashionable and elegant cake shop Seijo Alps
We visited the cake shop “Seijo Alps”, located 2 minutes on foot from Seijo Gakuenmae station.
Founded in 1965, Seijo Alps celebrates its 50th anniversary this year.
The inside of the store is calm and wide, and has a very elegant atmosphere.
Also, the interior décor changes for each seasonal event, and when we visited, the store was decorated for Hallowe’en.
There are seats and tables on the second floor where customers can enjoy tea with delicious cakes.
We talked to Mr. Ota, Representative Director and pastry chef.
Currently, 13 pastry chefs are making pastry, but Mr. Ota does all of the product development. He told us that, when he is stuck for ideas for product development, he listens to the opinions of other people, then lets the ideas rest in his head for a while before resetting his thoughts and his tastes.
Many of the customers are in their 50s or so, and tend to visit from lunch to evening.
Their commitment to their products in addition to providing freshly prepared products, is to maintain a consistent taste, and thorough hygiene.
We sampled two kinds of cakes, Brenda andMireille.
<Brenda>
This is a new item for autumn.
In the coffee chocolate mousse is a caramel and rum cream, and the base is a tart.
It was not too sweet, and the mousse had a melt-in-the-mouth adult taste.
<Mireille>
This is a colorful cake based on a blueberry, cassis mousse.Natural lavender is used to complement the fragrance of the ingredients, you can enjoy its faint, fresh taste.
In addition, condensed milk and cream are added to the cake. As a result, the sweetness and sourness were perfectly harmonized and the texture is smooth with a smooth, elegant taste.
This store also sells baked cookies besides cakes.
Please do give it a try!
We hope you will be able to find your favourite cake here.
Thank you very much!
Seijo Alps
Business hours 9: 00-20: 00
Closed Friday Tuesday (closed on holidays)
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